Periode 1963 – latere jaren

In september 1963 stelde Joop van Heusden een volledig vernieuwde groep samen met zanger Udo de Jong (Udo Young, ex- The Rebel Rockers en later als vervanger van Peter de Wit alias Pee White naar The Magic Strangers), Reyn Rozenberg (drums, ex- Rockin’Sensation Boys, Rebel Rockers) in mei 1964 vervangen door Lodi Wachtel (drs), Dick Hoppe (bas, ex- Defenders), Jan de Jongh (slaggitaar, ex-Defenders) en Jan Konijnenburg (sax, ex- The Red Shadows).

blackalbinos63 ‘THE BLACK ALBINO’S’ (11.1963 - 04.1964)
Joop van Heusden (sologitaar)
Jan de Jongh (slaggitaar) ex- The Defenders
Dick Hoppe (basgitaar) ex- The Defenders
Jan Konijnenberg (sax) ex-The Red Shadows
Reyn Rozenberg (drums) ex- The Rebel Rockers
Udo de Jong als Udo Young (zang) ex- The Rebel Rockers

En weer werd er vaak opgetreden in ‘La Gaité’. Eind 1964 moest Joop van Heusden wegens zijn studie zijn muzikale loopbaan vaarwel zeggen en werd hij vervangen door Leo Bennink, die zijn drummaatje Leo Kappé uit zijn oude groep THE SPECIAL FIVE meebracht.

blackalbinos50‘THE BLACK ALBINO’S’ (09.1964 - 1965)
- bezetting Shakin'All Over (HAVOC)
Leo Bennink (sologitaar) ex- René & his Alligators
Jan de Jongh (slaggitaar)
Dick Hoppe (basgitaar)
Jan Konijnenberg (sax) naar Andy Star & The Stripes
Leo Kappé (drums) ex- The Special Five
Udo de Jong als Udo Young (zang)Op het nieuwe HAVOC label van producers Cees de Man en Frans Mijts verscheen in 1964 hun beat single ‘Shakin’All Over’ c/w ‘High Heel Sneakers’ (SH 102). Leo gebruikte in de studio de Fender Jazzmaster van Jan de Jongh in plaats van zijn eigen Stratocaster. De plaat sloeg goed aan en werd in diverse Europese landen, en zelfs in Amerika uitgebracht. De ‘BLACK ALBINO’S’ werden daar echter (vanwege de ongebruikelijke naam) omgedoopt tot THE KINGBEATS. Producer Cees de Man maakte ook de single ‘Boom Boom’ met Jan Cremer (Havoc SH 103). De Engelse groep Tony Knight's Chessmen met saxofonist Lol Coxhill zorgde uiteindelijk voor de begeleiding. Oorspronkelijk zouden echter de ‘BLACK ALBINO'S’ voor de backing zorgen en er werd ook samen gerepeteerd (zie foto).

blackalbinos64_1‘THE BLACK ALBINO’S’ eind 1964 samen met zanger Jan Cremer op de foto tijdens een repetitie voor de song Boom Boom. vlnr: Leo Bennink, Jan Konijenburg, Dick Hoppe, Jan Cremer, Kees de Man (producer), Jan de Jongh
Begin 1965 kwam de groep nog eenmaal instrumentaal in beeld (HAVOC SH 106), met ‘Spanish Gypsy Dance’, een fraaie bewerking van de Spaanse traditional ‘Espana Cani’ en ‘Hernando’s Hideaway’. De arrangementen van THE VENTURES worden in het laatste nummer gevolgd en de opvallend sterke baspartij werd evenals de sologitaar door Leo Bennink voor zijn rekening genomen. De band presenteerde zich naar buiten met de zogenaamde ‘amor-style’. Na een zeer succesvolle periode viel medio 1966 het doek definitief voor ‘THE BLACK ALBINO’S’.