Periode 2004- heden

Echter……………………………………in 2004, na 42 jaar, kwamen de Black Albino’s in hun originele bezetting weer bij elkaar en het leek hen erg leuk om in 2005 als een soort ‘revival’ weer opnieuw in Den Haag te spelen. Niemand van de originele bandleden woonde toen in Den Haag, maar opnieuw optreden wilden zij maar op één locatie, namelijk in ‘La Gaité ‘.

blackalbinos1999   De originele ‘THE BLACK ALBINO’S’ samen op de foto
  in 1999
  vlnr: Joop van Heusden
  Martin de Roo
  Simon Lardenoije
  Paul van der Voort Maarschalk
  Joop Jonkers als Dean Holley (voorgrond)


In de begin jaren zestig hebben veel Haagse bandjes in ‘La Gaité ‘gespeeld. Er werd contact gezocht met de huidige eigenaar van de Zwarte Ruiter en hij vond het een grandioos idee. De Zwarte Ruiter zou voor een keer weer ‘La Gaité ‘ gaan heten. Ook waren er gastoptredens. De bekendste daarvan is René van "René and his Alligators". Van dit optreden is een live registratie gemaakt en op de plaat gezet, waarbij als aardigheidje een DVD is toegevoegd met diverse opnamen ( SamSam Music CDHL 09100).
Hierop is Greensleeves, wat al die jaren op die plank was blijven liggen, alsnog te horen. Het werd een dusdanig ouderwets gezellige zondagmiddag, dat de band heeft besloten om ieder jaar, rond de zomermaanden weer een keer in La Gaité" alias De Zwarte Ruiter, op te treden.
Veel mensen die vroeger al enthousiast fan van "THE BLACK ALBINO’S" waren, komen nu samen met hun kinderen en zelfs kleinkinderen op dit spektakel af. Zij kunnen dan een beetje de sfeer proeven die hun ouders en grootouders in die beruchte zestiger jaren hebben meegemaakt.
Het vocale gedeelte wordt, na een eenmalig optreden, helaas niet meer verzorgd door Joop Jonkers als Dean Holley.
De band maakte vaak gebruik van wisselende zangers of van de eveneens oud bandlid Udo de Jong, die momenteel nog steeds furore maakt als vaste zanger bij
THE MAGIC STRANGERS.

Inmiddels heeft tot onze grote spijt ook sologitarist Joop van Heusden opnieuw de band verlaten. Hij woont momenteel in Sydney, Australië, waar hij samen met zijn echtgenote het bedrijf 'Absinthesalon' heeft opgestart (zie link).

absinthesaloon


Zijn plaats wordt nu ingenomen door Hans Gantevoort (onder andere vanThe Satellite en Get-Back) uitZuidland, die dusdanig muzikaal begaafd is dat Joop
met een gerust hart zijn plectrum aan hem heeft kunnen overdragen.
Hans is in zijn jeugd begonnen met klassiek gitaar te spelen, wat een goede
basis bleek te zijn voor zijn latere activiteiten.
In de jaren 60 heeft hij in diverse bands gespeeld met hoofdzakelijk instrumentaal werk van: 'Shadows / Ventures / Spotnicks, enz; later ook Cliff /Beatles / en Elvis'.
In de jaren '70 & '80 heeft Hans in diverse bands met uiteenlopende genres gespeeld, zoals: country, country-rock en rock-a-billy. In de tachtiger jaren speelde hij als lead-gitarist bij de formatie GET-BACK.

Een nieuwe wisseling heeft in augustus 2009 plaatsgevonden.
Martin de Roo, 'BLACK ALBINO' drummer van het eerste uur, heeft begin 2009
te kennen gegeven, dat hij in de loop van dat jaar met zijn muzikale activiteiten
wil stoppen.
De overige bandleden betreurden dit ten zeerste, maar hadden begrip voor zijn weloverwogen besluit.
Gelukkig voor de 'THE BLACK ALBINO'S heeft Martin zijn beslissing ruimschoots van te voren aangegeven, zodat de band voldoende tijd kreeg om een geschikte vervanger voor hem te vinden. Deze hebben wij, in 2009, gevonden in de persoon van Dirk van der Beek.

Op 11 juli 2010 ontving de band het trieste bericht dat Martin de Roo aan zijn ziekte is overleden.

Sinds juni 2008 heeft de band weer een eigen zanger, Willem Rozing, die zeker het gevoel van de zestiger jaren opnieuw weet doen te herleven.
Willem komt uit Rotterdam en draait al heel wat jaartjes mee in het muziekcircuit.
Hij is een uitgesproken fan van CLIFF RICHARD en het is dan ook geen toeval dat er veel werk van deze beroemde Engelsman op zijn repertoire te vinden is.

Na enige jaren is Dirk tevens gaan spelen bij een 2e rock & rollband.
Door steeds drukkere bezigheden/optredens bij die 2e band waren The Black Albino's genoodzaakt om afscheid van hem te nemen .
Het tegelijk spelen in 2 bands bleek toch een steeds groter wordend probleem .
Dirk, bedankt voor al die jaren dat wij met veel plezier met jou hebben samengewerk!!.

Vanaf 2017 is Joop van Slooten de nieuwe drummer van The Black Albino's.
Hij is geen onbekende in de rock & roll scene en heeft in diverse andere bands gespeeld waaronder:
- The Driftin' Five enz enz..
Toen hij, mede door tussenkomst van onze zanger Willem,, werd benaderd om bij
'THE BLACK ALBINO'S' de plaats van Dirk in te nemen, was hij direct enthousiast om deze nieuwe uitdaging met 'THE BLACK ALBINO'S' aan te gaan.
Eind 2018 is er helaas met onze zanger Willem Rozing een verschil van mening onstaan welke tot gevolg had dat de wegen tussen Willem Rozing en The Black Albino's uit elkaar gingen.
Hierdoor moesten The Black Albino's opnieuw opzoek naar een goede vervanger en deze hebben we gevonden in de persoon Rob van Reeuwijk.
Rob timmerde al een aantal jaren, met veel succes, aan de weg als band zanger.
Met zijn geluidsband heeft hij inmiddels al vele harten veroverd.
The Black Albino's zijn dan ook zeer verheugd dat hij de gelederen komt versterken.
Het repertoire van Rob is iets gevarieerder, wat samen met de vele gastoptredens van onze Gastzangeres Dorith Hentenaar een nieuwe impuls voor The Black Albino's is

Beste Albino "Vrienden" in 2021 is er opnieuw een wisseling in de samenstelling van de band.
Onze huidige sologitarist Hans Gantevoort heeft vanwege gezonheidsredenen besloten om per direct (21-aug.) te stoppen met zijn muzikale aktiviteiten voor The Black Albino's.
In Cees Donker hebben wij een goede vervanger voor hem gevonden.
Uiteraard hopen wij jullie weer snel in de nieuwe samenstelling terug te zien.


De huidige bezetting komt hierdoor te bestaan uit:
- Rob van Reeuwijk, zang;
- Cees Donker, sologitaar;
- Paul van der Voort Maarschalk, slaggitaar;
- Simon Lardenoije, basgitaar;
- Joop van Slooten, drums.

covers